Zacht van structuur

Kalfsvlees is mooi, zacht vlees. Het heeft een bepaalde frisheid, die je ook wel bij lamsvlees proeft. De smaak is nog niet zo vol als bij volwassen runderen of schapen, maar wel duidelijk aanwezig. En dat in combinatie met een heel malse structuur. 

Melk en vlees

Melk en vlees

Nederland is een grote producent van kalfsvlees. En dat heeft te maken met het feit dat we een echt zuivelland zijn. Om melk te blijven geven, moeten koeien regelmatig kalveren. Veel kalveren gaan vervolgens naar een kalvermesterij.

Kalvermester Leo de Jager uit Lekkerkerk houdt al meer dan dertig jaar kalveren Gemiddeld gaat het om zo’n 200 kalveren, van verschillende rassen. Ze zijn afkomstig van verschillende  zuivelboerderijen in de Krimpenerwaard. De eerste weken is het belangrijk dat ze voldoende biest meekrijgen. Dit is de eerste melk van een koe die net gekalfd heeft en onmisbaar voor hun weerstand.

Keurslager De Haas

Hoofdstraat 230
6881TR Velp
0263646877
0263617899

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten